[REVIEW] Ombak Rindu yg BEST giler!

By Friday, December 02, 2011


this post will be written in ROJAK Bahasa+english since it is a MALAY movie and the readers must also be a Malaysian! enjoy atau pun bergembira lah anda..hahahaha..saya suda mereng! ("^,^)

yup, saya berjaya menonton filem yang sangat dinantikan pada tahun 2011 ni pada hari pertama tayangannya, 1st Disember 2011. huhu..actually, takde la teringin pon nak tengok since i don't attracted to the trailer at all! and the other reason is kegagalan Lagenda Budak Setan mengikut fakta-fakta di di dalam novel, sangat mendukacitakan walaupun secara keseluruhannya filem tu takde la teruk sangat just that everything is wrong, not just the lots of the facts were changed plus the bad acting from the main actors was.....erkkk tolonglah~ =P

so, i don't really expect too much about this novel adaptation movie as well. however, filem ini bermula dengan plot yang menarik, kekal menarik di tengahnya dan terus tertarik sehingga la keluar credit di akhir cerita dan KAMI SEMUA BERSAMA MEMBERIKAN TEPUKAN tanda puas hati, gembira dan juga penghargaan kepada cerita yang absolutely great, never boring although the durration was like more than 2 hours (seriously~), romantic, sedih lah sangat-sangat of course everybody already aware on this fact and the super-super awesome acting by Aaron Aziz, Maya Karin, Lisa Surihani and Bront Palare. congratulation guys!!


hehe..perlulah saya memperincikan lagi part-part favourite kan?! hahah..ayat bapak skema larr bila tulis malay nih..haha layan je la! so, permulaan cerita memang la jiwang..adoiiyaiii gua memang layan sangatlah bab-bab romantic ni especially kan, time kat kerusi kat balkoni tuh and the BED SCENE! hahaha...nak feel sama, lu kena ar gi tengok sendiri kan! XD huhhuuhuuu...tetibe je Aaron Aziz ni jadi lelaki yang paling hensem di dunia!! haha..bini die mesti risau kerna bertambahlah lagi peminat-peminat laki beliau~

then, part sedih. harrr...lagi satu saya ni sensitip orangnye. so, awal2 lagi da pegang tisu, ready tekap kat muka! hahha..seb beik lah sebelah seat kosong, so nangis tau bertimba-timba ni. hahhaha..mesti korang yang hati batu tu tertanya-tanya manelah yang sedih sangat tuh. huhu..part kenduri selamat umah Pak Dollah tuh. bila si Aaris ni baru je kahwin ngan Mila (Lisa) dan dah lama tak jumpa Izzah (Maya). then, diorang curik-curik jumpa kat bilik Pak Dollah (ehh, tak senonoh tau curik masuk bilik orang! hahha). haiyooo...time tu si Aaris ni dok nangeslah cakap rindukan si Izzah ni, yang akuh kat bawah nun pon sibokla nanges sama. hahahha...jangan dok gelak, hang pi lah nonton. huuuuuuuuu...cedih giler bila tengok lelaki yang menitiskan ayaq mata no.. (T___T)

next point should be about the comparison between the real act here and the famous novel, Ombak Rindu by Fauziah Ashari. menurut kakak saya yang memang giler novel, of coz bukan saya kan tapi saya ade baca jugak lah dolu-dolu, so seriously dah lupa the whole story. kakak saya kata, the story is exactly the same as in the novel and hanya small facts je yang mereka ubah mungkin untuk menyesuaikan dengan real world kan which DOES NOT EFFECT THE MOVIE AT ALL!

harr..panjang bereker-ekar kan?! tu yang haku malas nak mengarang dalam BAHASA MELAYU BAHASA KITA ni. camnilah jadinya, membebel tak suda-suda. harrggghh...tak kisah WAJIB BACA juger sampai ke noktah terakir ku. so, this is the official trailer of the movie if you are still wondering on what rubbish is am i talking about...lor kauw memang duduk dalam tempurung la kan..nah hamek nih! =P


ok ok. tau suda nak conclude la ni. so, i guess i should claim that this is one of the great film by our local film industry and hopefully, this movie will grab some of the important awards on the next Festival Filem Malaysia! yeahhhh...so please support our local industry because tanpa sokongan kita, mereka tidak ke mana..hahah hape nih?! ape-ape je lar...janji saya nak ranking-kan OMBAK RINDU MOVIE ini dengan (mari berdebar-debar...Drrooommmmmmmm!!) i give 4.90 out 5.00!!

so, terima kasih kerana membaca dan SELAMAT MENONTON SEMUA! ^^

xoxo

You Might Also Like

4 comments

  1. ok fine!

    lps ni nak tgk!

    thanks for the review Suzai hehehe

    ReplyDelete
  2. terasa nk beli novel nie~~

    byk review kata sgt best,,, tp tak der masa nk g tgk.. +(

    ReplyDelete
  3. azham-->HAHHAA...no prob!! g la nonton x rugi lah~ XD

    ReplyDelete
  4. zulaiha-->lor lom baca novel nya lagik?! harus deh..haha sy bace dulu lame dah..xingt da pon bile tgk cte ni bru r..tp serius best tau! =)

    ReplyDelete

I'd appreciate any comment with the used of proper words and courteous attitude. TQ so much for viewing, reading and commenting. =)))