Kebaya for Raya? We Are Wearing ByHisDaisy

By Saturday, May 18, 2019 ,

with my fellow friends, we are all wearing ByHisDaisy!

Salam Ramadhan ke-13!

Ceritanya sebelum bermulanya bulan Ramadhan, i was being invited to witness the first fashion runaway of ByHisDaisy -  Kebaya Pario Specialist big Congratulation guys! im so sorry for this pending sharing but i guess, ramai lagi yang masih tercari-cari baju raya right? dan sebenarnya masih memikirkan design yang macam mana? and yang paling pening nak decide the theme colour? haha jangan risau kerana ByHisDaisy ada lebih 30 rekaan dengan design dan warna yang berbeza. so, anda hanya tinggal pilih sahaja!


ByHisDaisy Magika Raya Fashion Runaway 


The best thing about ByHisDaisy is their collection beautifully fits for all sizes and shapes! size yang ada di ByHisDaisy ini bermula dari XS, S, M, L hingga lah ke XL dan anda juga boleh memilih jenis kebaya yang bersesuaian dengan gaya dan personality anda. Magika Raya 2019 adalah koleksi paling terbaru dan direka khas untuk raya tahun ini. koleksi ini sahaja mempunyai lebih dari 30 design yang berbeza dari segi design, kerawang dan warnanya!


Kebaya vs Kutubaru?


So basically ByHisDaisy ada 2 jenis design utama iaitu Kebaya dan Kutubaru. Honestly, kalau di Malaysia ni kita panggil semua kebaya sahaja haha so, baru saya tahu sebenarnya 2 design ini adalah sangat berbeza dari segi rekaan dan potongannya.

Kebaya : Cutting longgar dan Labuh
Kutubaru : Cutting a bit body-hugging or fit dan Pendek


Pricing? Top and Pario only? or 1 set?


So, mine here is Kebaya! i always love kebaya because its timeless! its true because you pakai lah zaman 80-an ke zaman 90-an ke and i swear sampai bila-bila pun Kebaya will be relevant in this fashion scene. you won't be underdressed or whatsoever, it can be a special occasion outfit and even as a casual wear (i meant pair it with a pants!)

Kebaya Sulam Qaleeda in the shade of Peach Pink and i'm wearing size S for this kinda design. OMG ladies, now they are having promo, so kebaya top ini hanya berharga RM129 sahaja! before this it was RM159. you can also get an 1 set with sarong pario dengan harga RM254 

Ya Allah let me tell you that this sarong pario is so easy to wear! hahaha the secret is it comes with "tali", so don't be fooled with the super nice volume i had there. sangat secure! so, you don't need to be worried about isu "kain terlondeh" haha kerana sarong pario mereka sangat-sangat selesa!


How to order ByHisDaisy?


Basically, there are 4 ways to purchase your ByHisDaisy

1. Through their website at www.byhisdaisy.com.my
2. Order from their trusted #BHDApprentice
3. Call the HQ at +60196061751
4. or just Walk-in to their showroom in Alam Damai, Cheras

BYHISDAISY INTERNATIONAL SDN. BHD.
No 32A-1, Jalan Damai Perdana 1,
Bandar Damai Perdana, 56000,
Cheras, Kuala Lumpur.

(+60) 19 606 1751 ( Mobile )
(+60) 39 521 6544 ( Office )

We’re open Monday – Friday 
10.00 AM – 5.00 PM

Weekend Showroom Operation:
Kindly call before coming because showroom operation timing may varies.
(+60) 19 606 1751 ( Mobile )


SOCIAL MEDIA


xoxo

You Might Also Like

20 comments

  1. Waaaa cantik gile anak meantu berkebaya...tak boleh jadi ni, nak jugalah berkebaya...mana boleh kalah hahahaha...
    Tapi rasa body ni sesuai Jubah aje huwaaaaa :((

    ReplyDelete
  2. Haaaa dah boleh komen, semalam kotak komennya heng gileee...nak taip tak boleh nk publish ...

    ReplyDelete
  3. k mid dari anak dara suka pakai kebaya..tapi sekarang badan dan naik ..so kena cari kebaya tapi macam kebarung..anyway bole jugak cari2 kt situ mana tau ada yang muat..hehehe

    ReplyDelete
  4. wow lovely, everyone is dressing up nicely. Now I know where to shop, thanks to you. Got to check out their shop when have the free time, seldom go KL these days.

    ReplyDelete
  5. Tahniah byhisdaisy kerana mengetengahkan semula seni pemakaian kebaya. Alangkah bagusnya jika kita dapat mengembalikan kegemilangaan kebaya yang mana ia dipakai seharian dan bukan hanya special occasions kan. Ramai yang kata pakai kebaya ke pinggang kerengga, which is tak betul. Semua boleh pakai.

    And paling suka tengok kebaya dipadan dengan pario, batik lama dan juga slack. Terbaik!

    ReplyDelete
  6. Kebaya can be a really timeless attire as it is actually suitable to be worn for all occasions. I know this as my late grandmother wore her kebayas every single day. The intricate designs exude so much charm and elegance in it. :)

    ReplyDelete
  7. qeela mmg suka betul style2 pario ni, nmpk stylish bila pakai. ditambah pulak bila pario digandingkan dgn kebaya atau kutubaru tu or even any other blouses or top, mmg meletops laa nmpk kan mmg nice sgt buat baju raya mahupun after raya for wedding and all. always cantik dgn style mcm ni 😍

    ReplyDelete
  8. Ala....Kita tak de 'S' line nak pakai kebaya camne...😂 'H' line Ada la...Tapi Kan berkenan nak beli kebaya ni. Nampak sweet sangat.

    ReplyDelete
  9. Amboi cantik nyer semua macam anak dara hehehehehe habis lah raya ni ramai yang makan hati tengok kalau pakai kebaya macam ni wakakak kita juga pakai baju yang saiz XXXXXL wakakakakaka...

    ReplyDelete
  10. Kebaya dan batik pario ni wajib Ada dalam simpanan tau. Satu koleksi ni boleh pakai bila-bila. Sebab kebaya Tak pernah ketinggalan zaman. Lagi nampak manis bila berkebaya. Hehehe. Kalau badan cantik akak dah beli dah. Sekarang suka kurung kedah. Hahaha. Sebab mok mok

    ReplyDelete
  11. Wah cantik cantik kebaya ni. Geram pulak tengok. Dulu ada jugak koleksi kebay . Sekarang dah tak ada koleksi kebaya. Tapi kalau tengok orang lain pakai kebaya memang suka tau. Cantik je .

    ReplyDelete
  12. Sangat cantik la kebaya-kebaya ni. Loez pun suka nak pakao kebaya tai since badan comel sgt no terus takut nak pakai. Tp kebaya berkerawang ni la.yang cantik tau. Nak usha la mn tau boleh pakai utk raya nnt

    ReplyDelete
  13. Dua2 pun syira sukaa!!! Kutubaru nampak lebih klasik. Tapi syira banyak pakai kebaya la. Sbb kutubaru susah dapat. But now dah tau Hisdaisy ada.

    ReplyDelete
  14. Wow...the kebaya collection looks very elegant. I want to buy a pair for myself too.

    ReplyDelete
  15. Dah ada kebaya, tapi kebaya moden..hehee..lawa pulak tengok kebay ani..heehee..cantik warna kuning tu..waaa semua yang pakai pun cecantik ni....auchhh...

    ReplyDelete
  16. Comel je semua pakai baju raya kebaya ni! Corak pun lawa. Mouse mommy ni perut buncit, payah sikit nak pakai baju kebaya ni. Lebih gemar baju kurung.

    ReplyDelete
  17. Cantiknyaaaa kebaya dia. Warna pun ccantik-cantik. Kebaya klasik gitu. Iza pun kebaya tahun ni. Tapi dah beli yg lain sebelum ni. Kalau tak dah boleh beli 1 dah.

    ReplyDelete
  18. nak kena kuruslah baru cantik pakai kebaya nie. dah lah design lawa warna pun lawa.. masuk dalam bucket list

    ReplyDelete
  19. Kita suka tengok orang pakai kain pario tu. Kalau diri sendiri nak pakai tak yakin. Takut terlucut. Haha..
    Nak berkebaya, tapi body slim sangat. Macam tak lawa pulak je..
    Suka tengok orang berkebaya. Cantik je.

    ReplyDelete
  20. cantiknya! suka tengok kebaya brand ni tapi kita nak pakai macam tak cantik je sebab badan tak lawa hahaha kena kuruskan badan dulu nanti nak beli

    ReplyDelete

I'd appreciate any comment with the used of proper words and courteous attitude. TQ so much for viewing, reading and commenting. =)))