KL Tower Ramadhan Buffet Review

By Wednesday, July 01, 2015 , ,

akak tu tengah serius menyenduk Lauk Ikan Patin yang super sedap! haha my fav tau and sebelah tu Kari Kepala Ikan kauw

Salam Ramadhan :)

Looking for the best Ramadhan Buffet in KL?? first of all, sorry as i will  'rojak' this blogpost yar hehe OK baru-baru ini saya berkesempatan mencuba hidangan yang super memuaskan di KL Tower Mega View Banquet Hall, Menara Kuala Lumpur. Juadah bertemakan 'kampung cuisine' disediakan oleh Restoran Rebung yang semua pun tahu milik seorang chef terkenal, Chef Ismail. jom terliur tengok some juadah yang disediakan and please expect ALL TRADITIONAL MALAY dishes yer =)

i am not a fan of Nasi Kerabu but this Nasi ulam is just nice. 4/5
Siput sedut masak lemak cili api my fav! kuah memang pekat, siput tak berapa nak fresh but stil i'd rank this as 4/5 
kuah lauk-lauk kat sini semua pekat-pekat, mantap! daging pon lembut 5/5
omg sangat klasik, telur itik masak lemak kot. mana nak dapat kat buffet lain? 5/5
kerabu galore LOL
again, my fav kerabu mangga! 4/5
banyak sgt choice, stall laksa and mee hoon sup pon ada. saya tak mampu nak rasa ni dah! lol
kueh teow and mee goreng pon ada jugak!
weihh DODOL  pon ada ok. super impressive! 5/5
pelbagai kuih-kuih traditional. sampai tak termakan semuanya

and here is my all-time fav, kuih sarang semut! memang sedap betol tak tipu! hehe 5/5

Tauhu sumbat pon sodap. tauhu 'gemok' isi 'gemok' tak lembik and garing 5/5
rojak pon ada, tak rasa jugak dah full!
harr cendol my fav! tapi santan dia pecah lah so this one is 3/5

Banyak kan pilihan juadah untuk buffet ni? seriously, saya kagum dan lebih-lebih lagi rasanya semua enak-enak belaka. bukan takat-takat 'janji ada je' tau. sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan! well, saya sangat tertarik dengan susunan table dan stall makanan-makanan di atas kerana semuanya diletakan di tempat yang berasingan. Err how to say it? but its like when you go around this restaurant, you will keep on bumping onto a table of foods. thus, less traffic because people will not focusing into one place at certain time. takde nak beratur panjang-panjang or berebut-rebut ke. har gituh!

Normal Price 
Adult / Dewasa is RM99++ 
Children / Kanak-kanak is RM59++.

Ramadhan buffet ini akan berlansung sehingga 12nd July 2015. so, cepat-cepat call 03-2020  5444 untuk rsvp sebab saya percaya permintaan memang tinggi untuk setiap hari sepanjang Ramadhan ini. Oh ada offer, kalau beli untuk 10 pax (dewasa) akan dapat 1 pax for FREE. cepat kumpul semua sedara-mara jiran-tetangga or ajak je officemates. hehe  Oh another crucial gist, SURAU ada disediakan dekat je. senang..insyAllah  =)

admiring the whole KL while dining was such a blast!
ada 'kugiran' gitu yang akan menghiburkan anda sambil-sambil menikmati iftar. hehe ayat!
me with my BEAUTIFUL mom and i look like 'giant' LOL
with my blogger buddies, the best foodies in town. it was always nice meeting you guys! tq kak Ela for the invite yar :)

For more info

www.menarakl.com.my 
www.facebook.com/officialmenarakl

xoxo

You Might Also Like

2 comments

  1. Macam best je. Macam tergoda je. Sila belanja saya LOL!

    ReplyDelete
  2. terseksa perut akak tgk skrg ni..hehe

    ReplyDelete

I'd appreciate any comment with the used of proper words and courteous attitude. TQ so much for viewing, reading and commenting. =)))