BTS : Walla TV Show for RTM at Kueh Cafe

By Saturday, January 07, 2017

cantik kan cafe Kueh ni? interiour sangat nice and besar tau cafe ni
light setting before start the shooting
last minit minta tunjuk ajar host, maklumlah kita tgh nervous! haha 
tapi bila Action! je HAHA dah lupa ada camera dah! dasar banyak cakap mcm i ni mmg mcm ni!
serius business ni!  
and macam baca berita kan? lol 
HAHA Pastu gelak balik! mende ntah yg kelako nya LOL
bertindak mengikut arahan! lol 
minum plak..HAHA mende lah muka saya tu lol
makan balik...HAHA bengot2 mulut iols uols punya kusyuknya!
see! actually banyak lagi shot kami berdua yang tengah ber kepochi! lol

Alhamdulillah another media featured initiating my 2017! Truly, this shooting was actually done few months ago kalau nak exact date nya ialah 29th September 2016 HAHA lama dah kan? but finally tomorrow, 8th January 2017 at 1230pm, episode Walla TV yang ke 19 tak silap saya. Tetamu jemputan mereka kali ini ialah saya akan ditayangkan di TV1 besok yar. yey!!

Sebenarnya, ini adalah kali kedua saya shooting broadcast which is yang pertama adalah siaran LIVE but this time around bukan live lah, so kita bole record again if salah or ada part-part yang tak best. mula-mula tu ada lah nervous sikit since time datang tu baru nak discuss script tentang kuih apa yang 'terlibat', asal mana and juga bagaimana cara-cara masakannya, pakai tepung apa and segalanya lah. honestly, saya tak berapa familiar dengan some of the kuih tu since ada yang dari pantai Timur kan. time tu lah pergi google and memorize. hehe thanks Kak Onah yang banyak membantu!

OK a bit about Cafe Kueh and the foods. kuih-muih ni boleh didapati di kaunter kuih tau dengan harga RM0.80 per piece. tapi kalau beli 10 ketul terus boleh lah dapat harga RM7. OK untuk Roti Jala dan Lempeng dorang akan buat upon request! har so takde lah makan sejuk sejuk sebab 2 kuih ni kena makan time panas lagi sedap!

Being the talkative me, HAHA i dont face any problem with the whole recording, i do enjoy it so much! thanks jugak because semua crew ni sempoi! dari kakak pengarah sampailah ke abg camera, abg props ke Abang Brian yang memberi tunjuk ajar dan ilmu kepada saya. thanks guys! Oh a special hugs & kisses to Zizi yang tolong snap kan semua gambar-gambar ni. cantik sangat! thanks a lot, hope to meet these people again and again!! InsyAllah :)

So JANGAN LUPA saksikan saya di Walla TV

8 Januari 2017, Ahad
jam 12.30 tengahari
RTM @ TV1 (101)

Photographed by ZiziWalla

bahagian luar kedai, Cafe Kueh ini terletak di Seksyen 13, Shah Alam yar!
thanks to all these beautiful people yang sangat sporting and BEST!
see! haha semua FUN je kan? semoga kita dapat bertemu lagi yar :)
and of course, a special shout to Abang Brian. it was nice meeting you Brian!

geraikuih.com yang menyediakan lebih dari 50 jenis kuih. Gerai yang dibuka setiap hari bermula dari 7 pagi hingga 6 petang ini memang menjadi tumpuan peminat kuih muih tradisional.
Di Shah Alam terdapat sebuah kafe yang menyediakan pelbagai jenis kuih-muih tradisional yang beraneka jenis iaitu Kueh Cafe, Seksyen 13 Shah Alam Macam-macam kuih yang ada, dan pastinya, ia memang sedap, cukup lemak dan manisnya.
Bersama tetamu jemputan iaitu blogger Sizzling Suzai
Dan seperti biasa, resepi menarik yang akan disediakan Brian adalah 'Bombe Alaska Ala Malaysia'. Semuanya dalam WALLA minggu ini, 8 Januari 2017, Ahad, jam 12.30 tengahari hanya di TV1


Kueh Cafe
Jalan Renang 13/26,
Tadisma Business Park,
40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
10am to 10pm

xoxo

You Might Also Like

2 comments

  1. Congrats Suzai, x smpt tgk tv la hr tu.. btw, ni kafe Rita Rudaini tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe xp yang.. bukan ni kueh cafe di sAlam tau gi la lawat seksyen 13 tau

      Delete

I'd appreciate any comment with the used of proper words and courteous attitude. TQ so much for viewing, reading and commenting. =)))