Manik Murah dan Beading Service di Butik LBRS (Lace Beads Rhinestones and Such)

By Tuesday, September 19, 2017 ,

From left : Illy Ariffin , Diya Nadia , K.Yong (owner) Sabby Prue and Yours truly
simple and sleek arrangement of the boutique

Butik LBRS
42-3, Jalan 27/70A, Desa Sri Hartamas, Kuala Lumpur | Tel : 012 409 7435

Ini cerita last week, bila saya dijemput ke Opening ceremony butik LBRS and pertama kali bersua muka dengan pemiliknya yang lebih mesra dikenali sebagai Kak Yong, yey finally we met! Kita actually dah kenal before this tapi dalam alam maya je lah tak pernah jumpa for real pon. serious lah orangnya mesra sangat and humble je hehe so tak kekok lansung! again and again nak wish Congratulation Kak Yong and LBRS family for this first boutique opening!

Seperti alamat yang tertera di atas tu, butik LBRS ni terletak di tingkat 3, jadinya nak kena mencari sikit lah tangga and lift nak naik ke atas butik tu. nanti sy dapatkan landmark kedai di bawahnya, lupa pulak dah HAHA interior butik ni simple je tapi bagi saya memang sangat kemas. so, every items displayed tersusun and jelas! mereka dah siap packing kan, so senang la anda untuk membeli tak payah pikir dah berapa biji nak kaut LOL

Yang PALING BEST adalah masa opening day ni, meraka ada buat offer 50% OFF for all items!! Perghh apa lagi kami yang blogger ni pon TERBORONG sekali! HAHA Bayangkan harga asal RM10 and RM2 sepeket tu hanya jadi RM5 and RM1 SAHAJA?? nah i belanja apa je items yang ada di butik LBRS ni bagi you all terliur and cepat-cepat pergi serbu Butik LBRS ! HAHA









Memang banyak sangat dan PELBAGAI sangat pilihan manik-manik, bunga and lain-lain ornaments yang ada di butik LBRS ni and paling menarik perhatian saya adalah sequinned patches yang sememangnya menjadi trend terkini turut ada dijual di sini. FYI gambar di atas ni hanyalah SEBAHAGIAN sahaja ok, saya pon sampai kelabu mata tak tahu nak focus kat manik mana satu dah and masa nak decide beli tu lagi lah, rasa nak borong semua sahaja! padahal tak tahu pon nak letak kat baju mana satu lagi pon, so i just grabbed je Flower yang warna gold tu 2 packet sebab GERAM CANTIK SANGAT!! haha

OMG mewah sangat ni. cuba bayang letak kat area waist of any of your plain and BORING dress pergh!
ostrich feathers is still in beybeh! 1 meter hanya lah RM3 !!
horsehair untuk buat peplum kembang ber volume volume macam baju-baju Fiziwoo tu! HAHA

OK part ni lebih pada detailing untuk design baju raya awak tahun depan! HAHA dah boleh pikir dah or perhaps, untuk dress kahwin tu! kalau kat butik pengantin kan of course charge untuk beading or design-design yang sejenis extravaganza ni, cost dia pon extravaganza jugak kan?? HAHA

Nah, sekarang tak perlu risau dah, bukan setakat harga barang-barang di butik LBRS ni murah yang amat, mereka juga ada menyediakan BEADING SERVICE atau erti kata lain, mereka mengambil order untuk jahit beading lah. terbaik kan?? OK untuk servis ni harga dia berlainan as assuredly, it depends on how complicated is the desired design and jenis-jenis manik apa yang awak nak. so, please direct contact dengan pihak LBRS ( 012 409 7435) sendiri sekiranya anda berminat hendak mendapatkan servis ni ye :)

pleats fabric 
feather fabric

OK ni part fabric pulak! HAHA LBRS bukan setakat pembekal manik and rhinestones sahaja tau, mereka juga ada menjual pelbagai jenis kain meter seperti sequinned fabric, lace fabric, feather fabric, organza fabric, pleats fabric and banyak lagi la. tengok antara gambar di atas pun dah pening kepala HAHA rasa nak beli semua je kan? harga of course berlainan tapi contohnya feather fabric tu hanya lah RM60 semeter dan pada hari opening ni kami dapat 50% off so, jadi RM30 sahaja! sesuai sangat untuk buat maxi skirt or background video untuk siapa-siapa yang suka buat Vlog Makeup tutorial tu. HAHA

semua staff LBRS pon mesra ikot Kak Yong hehe thanks guys!


Har nampak tak akak tudung peach tu senyum lebar tengok hasil shopping beliau?? HAHAHA adoi murah yang amat! tu naseb baik kami stay situ dalam 2 jam gitu bayangkan kalau lagi lama, mahu dengan Kak Yong Kak Yong sekali kami bawak balik! HAHA OK boleh cepat-cepat plan ke LBRS Sri Hartamas (dekat je dgn Starbucks yang tepi jalan tu) insyAllah memang akan datang lagi hari tu tak puas shopping sebab agak rushing lah and saya doakan semoga bisness LBRS Kak Yong ni akan lebih mantap, padu dan success di masa hadapan amin.. :)

5 Things why you should go and visit Butik LBRS ?!

1. Harga borong a.k.a memang Murah!!
2. Items jualan mereka are updated and IN-trend
3. Beads and Rhinestones yang dijual memang berkualiti tinggi.
4. Beading Service is also here!
5. Staff LBRS semua mesra pelanggan and sangat helpful :)


Media Social
Instagram : @LBRSMY

xoxo

You Might Also Like

2 comments

  1. u mmg rambang mata kan??? hahahha kaau bole semua nak sapu! :P

    ReplyDelete
  2. Shopping je kerja. Ish ish, memang queen of shopping. Confirm! HAHAHA

    ReplyDelete

I'd appreciate any comment with the used of proper words and courteous attitude. TQ so much for viewing, reading and commenting. =)))