[Review] H4NTU K4PC4I

By Sunday, October 21, 2012


ok, obviously sy menonton cerita ini pada minggu-minggu yang lalu tapi dek karana kengkangan waktu yang tidak mengizinkan sy menulis REVIEW telah melewatkan tarikh tayangan post ini kepada hari ni. hahaha..sila maafkan sy sekiranya cerita ini tiada lagi di pawagam-pawagam yang berdekatan dengan anda. HAHA

So, story die mmg MEREPEK pasal si ZIZAN ni dah mati dan si Ustaz FIZZ FAIRUZ boleh melihat roh si ZIZAN selama 40 hari. sepanjang masa tulah banyak bende2 kelako yang berlaku antara ustaz FIZZ dengan adik si ZIZAN, erk apekah nama beliau lupa plak! sebab ZIZAN ni paksa dorang suruh tolong settlekan hutang2 beliau yang masih tertunggak di duniawi ni. oh, si REMY ni plak watak die anak Datuk YB yang samseng dan sangat berdendam dengan si ZIZAN dan dia lah sebenanrnya punca kematian si ZIZAN. huahuhua..and si cantik manis bertudung NEELOFA dalam cerita ini adalah adik kepada FIZZ FAIRUZ.

mari dengar komen peribadi sy plak. cerita ini MEMANG KELAKAR tahap tak ingat jugak lah especially watak imam muda FIZZ FAIRUZ. abg FIZ, u memang terbaik i suuuuuuuuuukekeeeeeeeeee sangat kat u! hahaha..kelakar gilerr coz die xsudah dengan jubah putihnya pagi petang siang malam and ceramah agama dia!  hahaha..paling tak ingat masa polis wat serbuan kat mat2 rempit ni malam yang ustaz Fizz ni join. hehehhe...akuh punyer gelak siap tertampor org sebelah tau!! hahahhaa.. XD

walau ape pon, saya salute pelakon baru yang melakonkan watak adik kepada ZIZAN ni, nama beliau yg sy dpt dari GOOGLE adlh...HAIRUL AZREEN yang sempoi dan menjadilah..hmmm cute pon iye gak! hahaha..

btw, still nk bagi NEGATIF KOMEN gak utk part last sekali yang kejar mengejar a.k.a racing motor yang mcm 'haram' je. bodoh sgt lah scene ending tuh! seriously, semua lawak yang direka kat scene racing tuh, tidak lansung menjadi yerr..look, we don;t need to be so over-acting utk kelihatan kelakar, benda yang sempoi pon boleh buat orang gelak macam watak 'imam muda' Fizz berkomunikasi dengan hantu ZIZAN tuh, selamba je tapi memang kelako! so, suggestion sy SILE BUANG PART RACING kat ending tu yang telah berjaya mencacatkan filem itu sedikit erk~


Imam Muda Fizz yang sempat dok ceramah mat rempit dengan penuh tawadhu' nya. haha


masa mula-mula Abg Fizz i boleh nampak si hantu Zizan. hahaha..sape yang tak takot?!


har baju merah tu la pelakon baru@adik Zizan yang kiut! hehe..ala ala hot jugak kn kalah plak Ustaz Fizz kat sebelah yg pgg payung cam 'gadis-gadis litar yang sexy' tuh. haha

then, sukacitanya sy nk bagi bintang 4 out of 5 kerana saya suka sgt ngan watak imam muda FIZZ FAIRUZ yang memang kelakar tak hengat! abg Fizzzzzzzz, bile lar i dapat jumpe dan bertentang mata dengan u erk?! *pabila tiba mood gedik saya* hahaha...terima kasih kerana membaca dan kepada sesape yang berkaitan, jangan berkecik hati yer. PEACE!

xoxo

You Might Also Like

0 comments

I'd appreciate any comment with the used of proper words and courteous attitude. TQ so much for viewing, reading and commenting. =)))