"Mengharap Bintang" Ezad Lazim - jiwang gilerr

By Thursday, January 26, 2012 ,


i'm writing this special review in Malay a.k.a Bahasa.

tahukah anda? hehe..sila baca cam dalam iklan tuh..EZAD EXIST @ EZAD LAZIM nama penanya adalah salah satu penyanyi Malaysia yang berjaya menambat dan mencairkan hati saya dengan suara leleh nya! seriously, dari dulu semasa beliau menyanyi ngan kumpulan Exist lagi, semua lagu-lagu itu berjaya meluluh-luluhkan hati saya..hmmm...ABG EZAD SUARA ABG SEDAP SANGAT!  (>"<) *gedik gler*

then, on the last year, beliau dijemput datang ke UIA tercinta ni untuk program CONVEST. huhu...saya yang pada malam itu ada kelas, habis shj kelas terus berlari ke Bukit Convest yang tak berapa nak dekat ngan kuliyyah saya. haha..kerana EZAD EXIST yang suara cair giler, sangguplah saya berpenat-lelah malam itu dan ianya sangat berbaloi. dari jauh saya dah dengar suara beliau menyanyikan lagu "Mengintai Dari Tirai kamar" dengan sayu nya. hoho..dan dari jauh saya dan meleleh-leleh kecairan........ *faint*

hehehhe...sorry for the extravaganza introduction and description about this man. i'm truly adore his voice/talents and lalallallala. haha..so, harini saya nak mempromotekan single SOLO beliau yang bertajuk "Mengharap Bintang" di dalam album Mengharap Bintang.

dah lama sebenanya layan lagu ni and its been so long that i'm dying to share in here. haha..tapi cam beselah delaying is my habit kan..harrghh...SEDAP GILER lagu ni, jiwang for sure and bisa mencairkan naluri anda juga dengan suara gemersik beliau. i meant for the girls lah kan takkan lah lelaki pon cair ngan suara Ezad ni. hihhiihiii...something is wrong in somewhere tuh~ hahahhaa.. XD

so, sila lah dengar lagu tersebut bcoz it is one in my current playlist as well. hehe..SILA SWITCH OFF LAMPU dlu. huhu..layan sungguh...



AArghhhhhh cair cair ..huhu. bile part "remuk remuk jantungku..." huh...serius jantung saya kat sini pon remuk remuk sungguh lah. and lagi2 tang chorus, "Tuhan tolongla diriku, kembalikan lah cintaku, aku kan setia menunggu, hingga hujung nafasku..." hadoiiii....pengsan! haha XD

yup, this official MV here is featuring Nabila si anak Amy Serach itu. huhu..saya suke Nabila ni sbnanyer especially bile die berlakon. mmg talented! so, mood jiwang dah ON belom? kalau belom. haha..pergilah dengar lagu-lagu yang lain juga semuanya ada dipromosikan di Youtube.


1. Mengharap Bintang (lagu baru)
2. Gambaran Sebuah Rindu (lagu baru)
3. Kau dan Aku Yang Dulu (lagu baru)
4. Tiba-Tiba Teringat (lagu baru)
5. Percintaan Ini (lagu baru)
6. Alasanmu
7. Dirantai Digelangi Rindu
8. Masih Terserlah Ayumu
9. Mengintai dari Tirai Kamar
10. Rindu Serindu Rindunya


xoxo

You Might Also Like

0 comments

I'd appreciate any comment with the used of proper words and courteous attitude. TQ so much for viewing, reading and commenting. =)))